השבוע היתה לי שיחה מעניינת עם חברה שהיא אומנית ומדריכה לקדרות בעלת סטודיו בצפון הארץ. דיברנו על גישות לניהול הסטודיו מבחינת מערכת השעות, אופן גביית תשלומים, תימחור השיעורים, דרכי פירסום וגם על החלומות שלנו, שתכלס זה הכי מעניין.
אז יש לי חלום, אבל בינתיים משתפת אותו רק עם האנשים הקרובים לי ביותר, ויודעת שאגשים אותו. רק צריכה עוד קצת זמן להתבשל עם הרעיון, ובינתיים צוברת עוד ניסיון כצורפת, כמדריכה לצורפות ובעיקר כעצמאית בניהול הסטודיו.
איך מנהלים סטודיו? נקודות למחשבה שעלו מתוך השיחה עם חברתי:
* מערכת שעות- האם להתאים את עצמי ללו"ז שמתאים לתלמידים, או האם לבנות מערכת שעות מסודרת ומי שיתאים לו יגיע ומי שלא, לא?
ניסיתי את שתי הגישות ואני עדיין תוהה מה יותר נכון עבורי.
* אופן גביית התשלום- האם לגבות תשלום פר שיעור, או להגדיר תשלום חודשי? לפי הגישה הראשונה כל אחד בא כשנוח לו, ואם לא מסתדר ביום או שבוע מסויים, אז לא קרה כלום מצד התלמיד. מהצד שלי לעומת זאת, בגישה הזו אני מפסידה זמן וכסף. לפי הגישה השניה, יש בה מחוייבות משני הצדדים ליום קבוע פעם בשבוע ותשלום קבוע, ומבחינתי אני יודעת מראש כמה כסף נכנס בסוף החודש, אך מבחינת התלמיד יש כאן הוצאה גדולה בבת אחת, דבר שעלול להרתיע.
*תימחור השיעורים- כמה שווה שעת עבודה שלי? האם לכלול את מחיר החומרים, או שהתשלום עליהם בנפרד? אם התשלום הוא חודשי, האם לבקש פחות מתשלום פר שיעור, סטייל כרטיסיה?
* דרכי פירסום- מה עובד? איזו רשת חברתית מובילה? ואיזה תוכן ילכוד את תשומת הלב של הקהל? איך להגיע לקהל היעד שלי? כמה להוציא על שיווק? ואולי מפה לאוזן בסופו של דבר הכי יעיל?
חייבת להודות שנותרתי מהשיחה הזו עם יותר שאלות מתשובות, אבל אני באה עם ראש פתוח ולב שלם להגשים את החלום שלי כך או אחרת.
ובהזדמנות זו אם יש מישהו מבין הקוראים שהגיע עד הלום, אשמח שתשתפו אותי בגישה שלכם 🙂
留言